SEO-24/7
Welkom bij onze Kennisbank
Inhoudsopgave
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Canonical URL

Heb je ooit gemerkt dat als je op zoek bent naar een website, dezelfde pagina meerdere keren verschijnt? Dit fenomeen wordt ‘duplicateninhoud’ genoemd en het is een probleem dat websites van alle maten aangaat. Een oplossing voor dit probleem is het gebruik van een canonieke URL in WordPress. In dit artikel bespreken we wat een canonieke URL is en hoe u deze kunt implementeren op uw WordPress-site.

Canonieke URL’s zijn een belangrijk onderdeel van SEO (zoekmachineoptimalisatie). Ze helpen zoekmachines identificeren welke versie van een pagina het hoogst moet worden gerangschikt in de zoekresultaten. Canonieke URL’s verminderen ook het risico op sancties van zoekmachines vanwege duplicateninhoud op uw website. Door het implementeren van canonieke URL’s op uw WordPress-site kunt u er zeker van zijn dat er slechts één versie van elke pagina in de zoekresultaten verschijnt.

Tot slot bespreken we enkele tips en trucs om ervoor te zorgen dat uw canonieke URL’s correct worden geoptimaliseerd en correct werken. We gaan ook in op enkele gemeenschappelijke fouten om te vermijden bij het instellen van uw canonieke URL’s op WordPress. Dus als je meer wilt weten over hoe je Canonieke URL’s kunt gebruiken op je WordPress-site, lees dan verder!

Definitie van canonieke URL: Een canonieke URL is een uniform resource locator (URL) die wordt gebruikt om te verwijzen naar de primaire bron van content. Het wordt gebruikt om content te identificeren en om er voor te zorgen dat zoekmachines geen content dubbel indexeren.

Een canonieke URL is een soort webadres dat de hoofdversie van een webpagina identificeert. Dit betekent dat het verwijst naar de meest gezaghebbende, officiële of originele versie van een webpagina en helpt zoekmachines bepalen welke versie in de resultaten moet worden weergegeven. Het is belangrijk dat websites een canonieke URL hebben, omdat meerdere versies van dezelfde inhoud kan leiden tot duplicaatinhoudsproblemen voor zoekmachines. Dit kan de manier beïnvloeden waarop uw website rankt in zoekmachine-resultaatpagina’s (SERPs).

Daarnaast helpt het hebben van een canonieke URL ervoor te zorgen dat links, backlinks en andere externe verwijzingen correct naar uw website verwijzen. Het stelt u ook in staat om te bepalen welke inhoud en versies worden weergegeven wanneer mensen toegang krijgen tot uw website vanuit meerdere bronnen. Met deze informatie is het gemakkelijk te zien waarom het zo belangrijk is om een ​​canonieke URL op uw WordPress-site te hebben.

Voordelen van het hebben van canonieke URL’s in WordPress

Er zijn veel voordelen van het gebruik van canonieke URL’s in WordPress. Ten eerste vermindert het de kans op duplicaatinhoud, waardoor zoekmachines uw website beter kunnen indexeren. Het helpt ook bij het verkrijgen van kwalitatief hoogwaardige backlinks naar uw website, wat de algehele autoriteit en betrouwbaarheid van uw inhoud verbetert.

Het gebruik van canonieke URL’s stelt u ook in staat om verschillende URL-parameters te gebruiken om content te filteren of sorteren, zonder dat dit leidt tot een lagere ranking of extra duplicate content. Het maakt ook het delen en distribueren van content eenvoudiger voor sociale mediaplatforms, waardoor meer mensen toegang kunnen krijgen tot uw inhoud en informatie over uw bedrijf of merk worden verspreid. Door alle voordelen die u ervan kunt genieten, is het duidelijk waarom het zo belangrijk is om ervoor te zorgen dat canonieke URL’s correct worden ingesteld op uw WordPress-site.

Hoe Canonical URLs instellen in WordPress?

Als u wilt dat uw WordPress-site goed presteert in zoekmachines, moeten canonieke URL’s correct worden ingesteld. Hier zijn enkele stappen om dit te doen:

• Voeg een canonical link toe aan elke pagina en post – Deze link geeft zoekmachines een melding waar de content vandaan komt en waar ze naar moeten verwijzen. Dit kan worden gedaan door eenvoudig het volgende toe te voegen aan de -sectie van uw HTML-pagina’s, met behulp van de WordPress SEO by Yoast-plugin:

• Verander of verwijder URL-parameters – Als URL-parameters worden gebruikt om content te sorteren of te filteren op uw website, is het belangrijk dat ze goed worden ingesteld zodat zoekmachines weten welke versies van pagina’s moeten worden geïndexeerd. Dit kan worden gedaan door de plugin WP Remove Query Strings from Static Resources te gebruiken.

• Gebruik plug-ins – Er zijn veel plugins die kunnen helpen bij het instellen van canonieke URL’s in WordPress, waaronder Canonical URLs for WordPress en Yoast SEO. Deze plugins maken het gemakkelijker om foutloos canonieke URL’s in te stellen en te beheren op uw site.

• Test regelmatig – Test regelmatig om er zeker van te zijn dat alle canonieke URL’s correct zijn ingesteld op uw site. U kunt ook hulpprogramma’s zoals Google Search Console of Moz Pro gebruiken om erachter te komen of er duplicaatinhoud op uw website bestaat die afgehandeld moet worden met behulp van canonieke URL’s.

Door de juiste voorbereiding en planning kunt u ervoor zorgen dat alle canonieke URL’s correct worden ingesteld op uw WordPress-site, wat helpt bij het verbeteren van de ranking van uw website in zoekresultaten. Om foutloos resultaten te garanderen, is het belangrijk om gemeenschappelijke fouten bij het instellen van canonieke URL’s te vermijden.

Gemeenschappelijke fouten om te vermijden bij het instellen van canonieke URL’s

Er zijn enkele veel voorkomende fouten waar u rekening mee moet houden bij het instellen van canonieke URL’s op uw WordPress-site. Ten eerste, als de locatie van uw pagina’s of berichten verandert, vergeet dan niet om tegelijkertijd de canonieke URL aan te passen. Als dit niet wordt gedaan, kunnen zoekmachines verward raken over welke versie van de pagina ze moeten indexeren. Daarnaast is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat alle versies van een pagina met elkaar overeenstemmen, inclusief http- en https-protocollen. Als er geen overeenstemming bestaat, kan dit leiden tot een lagere ranking in zoekresultaten.

Eindelijk is het ook belangrijk om dubbele inhoud te voorkomen door ervoor te zorgen dat alle canonieke URL’s naar unieke pagina’s verwijzen. Als er dubbele inhoud op uw website staat, kan dit leiden tot negatieve SEO-resultaten voor uw site. Door deze fouten te vermijden bij het instellen van canonieke URL’s op uw WordPress-site, kunt u ervoor zorgen dat zoekmachines precies weten welke versies ze moeten indexeren en hoe ze naar content op uw site moeten linken.

Oplossingstips voor Canonical Urls in WordPress

Nu u de veelvoorkomende fouten kent die moeten worden vermeden bij het instellen van canonieke URL’s op uw WordPress-site, is het belangrijk om te weten hoe u problemen met canonieke URL’s kunt oplossen. Als eerste kunt u proberen om gebroken URL’s te repareren door gebroken linkgegevens voor pagina’s te testen met behulp van een tool zoals W3C Link Checker. Daarnaast is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat alle versies van een pagina met elkaar overeenstemmen, inclusief http- en https-protocollen. Als er geen overeenstemming bestaat, kan dit leiden tot problemen met indexering.

Ten slotte is het ook belangrijk om te controleren of alle URLs correct aan zoekmachines worden gemeld. U kunt dit doen door uw site in Google Search Console in te stellen en de rapportagegegevens voor deze site regelmatig te controleren op mogelijke indexeringsproblemen die kunnen worden veroorzaakt door dubbele inhoud of canonieke URL-fouten. Door deze tips toe te passen bij het beheren van canonieke URL’s op uw WordPress-site, kunt u ervoor zorgen dat zoekmachines precies weten welke versies ze moeten indexeren en hoe ze naar content op uw site moeten linken.

Internetbureau SEO 24/7

Verbeter Uw Online Zichtbaarheid Met Onze SEO Services

Services
Social Media