SEO-24/7
Welkom bij onze Kennisbank
Inhoudsopgave
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Breadcrumbs

Breadcrumbs worden steeds populairder als een effectief SEO-hulpmiddel vanwege hun vermogen om de gebruikerservaring te verbeteren en een beter begrip van de inhierarchie te bieden. Deze hiërarchische structuur helpt zoekmachines begrijpen waar pagina’s in de algehele structuur van een website passen, waardoor ze elke pagina correct en gemakkelijk kunnen indexeren. Daarnaast bieden breadcrumbs gebruikers een navigatiepad dat hen in staat stelt snel te schakelen tussen verschillende delen van de site zonder gebruik te hoeven maken van de terug-knop of nieuwe URL’s in te typen.

Tenslotte kan het implementeren van breadcrumbs op uw site ook leiden tot een verhoogde doorklikfrequentie vanuit de SERP-vermeldingen, omdat ze gebruikers snel toegang bieden tot gerelateerde content die mogelijk relevant is voor hun zoekopdracht. Door breadcrumbs correct te gebruiken, kunt u er zeker van zijn dat uw website correct wordt geïndexeerd door zoekmachines, waardoor de zichtbaarheid ervan wordt vergroot en de kans op een hogere ranking in de SERP-resultaten wordt vergroot.

Breadcrumbs zijn kleine stukjes tekst die worden gebruikt om de structuur van een website weer te geven en gebruikers te helpen bij het navigeren via de website.

Breadcrumbs zijn een navigatiemiddel dat wordt weergegeven als een pad met links op een website. Ze bieden gebruikers een gemakkelijke manier om hun pad en locatie bij te houden terwijl ze door de site-structuur navigeren. Breadcrumbs worden meestal horizontaal bovenaan de pagina geplaatst, vaak boven de hoofdinhoud.

Meestal beginnen breadcrumbs met een link naar de startpagina en worden vervolgens elk niveau binnen de hiërarchie van een website gescheiden door pijlen of schuine streepjes. Dit betekent dat gebruikers hun eerdere stappen kunnen terugkijken en gemakkelijk op elk niveau kunnen klikken om terug te navigeren. Het helpt ook zoekmachines begrijpen hoe pagina’s te indexeren, waardoor ze beter kunnen rangschikken in organische zoekresultaten en de SEO-prestaties verbeteren.

Voordelen voor gebruikerservaring

Broodkruimels hebben verschillende voordelen voor de gebruikerservaring. Ten eerste geven ze gebruikers duidelijke informatie over waar ze zich bevinden op een website, wat handig is als je door complexe pagina’s navigeert. Ten tweede helpen broodkruimels gebruikers bij het terugvinden van informatie die ze eerder hebben gezien. Hier zijn enkele manieren waarop dit wordt bereikt:

 1. Gebruikers kunnen met één klik terugnavigeren naar elk niveau in de hiërarchie van de website;
 2. Broodkruimels tonen alle niveaus van eerdere navigaties;
 3. Gebruikers kunnen links volgen om naar specifieke informatiepagina’s te gaan die ze eerder hebben bezocht.

Het is duidelijk dat broodkruimels een sterke positieve invloed hebben op de gebruikservaring omdat ze navigatie vereenvoudigen en gebruikers meer controle geven over hun pad door websites. Door deze voordelen is het belangrijk om broodkruimels te implementeren om zoekmachines te helpen bij het indexeren van pagina’s, wat weer leidt tot verbetering in SEO-prestaties.

Voordelen van SEO

 1. Verhoogde zichtbaarheid in zoekmachines
 2. Verhoogde aanwezigheid op het web
 3. Verbeterde gebruikerservaring
 4. Hogere conversieratio
 5. Meer gerichte verkeersstroom
 6. Ondersteuning van de merknaam
 7. Lagere kosten voor online marketing
 8. Versterking van de online autoriteit

Een andere manier waarop broodkruimels de SEO-prestaties van een website kunnen verbeteren, is door zoekmachines te helpen bij het indexeren van pagina’s. Doordat de structuur en het pad van de website worden getoond, maken broodkruimels het voor zoekmachines gemakkelijker om de content op de pagina’s te catalogiseren. Het maakt ook onderscheid tussen primaire en secundaire pagina’s, waardoor zoekmachines beter begrijpen welke content belangrijk is en aan welke gebieden meer aandacht moet worden besteed.

Daarnaast kan het gebruik van broodkruimels ook bijdragen aan meer verkeer naar de website, doordat het gebruikers in staat stelt om terug te navigeren naar eerdere pagina’s. Door eerder gevolgde navigatiepaden opnieuw te volgen, kunnen gebruikers informatie of productpagina’s terugvinden die ze eerder hadden gezien. Dit biedt hen weer de mogelijkheid om actie te ondernemen op basis van hun interesse, wat leidt tot meer betrokkenheid en meer verkeer.

Hoe implementeer je broodkruimels

Het implementeren van broodkruimels op een website is relatief eenvoudig. De meeste content-management systemen bieden al geïntegreerde opties waarmee gebruikers de broodkruimelnavigatie kunnen activeren en aanpassen. Als er geen optie is om deze te activeren, kunnen gebruikers ook hun eigen code schrijven om de structuur voor de navigatie toe te voegen. Om dit te doen, moet men begrijpen hoe het bestaande navigatiestructuurmodel werkt en welke elementen nodig zijn om het toe te voegen op elke pagina.

Om ervoor te zorgen dat broodkruimels optimaal worden gebruikt, moet men ook rekening houden met verschillende best practices zoals het verwijderen van onnodige informatie, het gebruik van samengevoegde titels en het beperken van de lengte tot maximaal drie of vier items. Door rekening te houden met deze best practices, kan eenvoudiger en effectiever worden geïmplementeerd.

Beste praktijken

De beste praktijken zijn het gebruik van strategieën, technieken en processen die bewezen effectief zijn in het bereiken van specifieke bedrijfsdoelstellingen. Een goede praktijk omvat het ontwikkelen en documenteren van beleid en procedures, het implementeren van controles en verificaties, het werken met externe partners en het uitvoeren van audits. Door deze beste praktijken te volgen, kunnen organisaties voorkomen dat ze worden blootgesteld aan risico’s en kunnen ze hun bedrijfsresultaten verbeteren.

Het implementeren van broodkruimels is een goede manier om gebruikers de navigatie op uw website te vergemakkelijken en te verbeteren. Maar het is belangrijk om de best practices te volgen om ervoor te zorgen dat deze efficiënt worden gebruikt. Hier zijn enkele tips om u op weg te helpen bij het optimaal benutten van broodkruimels:

 • Zorg ervoor dat u alle nutteloze informatie verwijdert, zoals het home icoon of paginanummers.
 • Gebruik samengevoegde titels die kort en krachtig zijn.
 • Probeer de lengte van uw broodkruimelnavigatie te beperken tot maximaal drie of vier items, aangezien meer dan dat al snel onoverzichtelijk wordt.

Om ervoor te zorgen dat de broodkruimelnavigatie effectief is, moet men rekening houden met de hierboven genoemde best practices en ervoor zorgen dat alle elementen correct geïmplementeerd worden. Als dit correct wordt gedaan, kan het resultaat een betere navigatieervaring voor gebruikers opleveren en daarmee ook SEO voordelen creëren door eenvoudiger toegankelijkheid voor zoekmachines.

Internetbureau SEO 24/7

Verbeter Uw Online Zichtbaarheid Met Onze SEO Services

Services
Social Media